skip to Main Content

Publieksactiviteiten

Publieksavonden

Vanwege het coronavirus zijn er thans geen publieksavonden en andere publieksactiviteiten. De onderstaande openingstijden gelden nu dus niet.

Elke eerste en derde vrijdagavond van de maand, met uitzondering van feest- en gedenkdagen. Zie de agenda voor een overzicht.

  • Wintertijd (november tot en met maart): het programma begint om 20 uur en duurt ongeveer twee uur.
  • Zomertijd (april tot en met oktober): het programma begint om 21 uur en duurt ongeveer twee uur.

Als u al bij het begin van de publieksavond aanwezig bent, maakt u alle programmaonderdelen mee. Reserveren is niet nodig. Iedere publieksavond staan presentaties in het auditorium en het planetarium op het programma. Die zijn geschikt voor alle leeftijden. Voorts is er altijd een rondleiding door de sterrenwacht. Als het niet bewolkt is, kunt u door de grote telescoop kijken naar sterren, planeten en de Maan (als die boven de horizon staat) en wordt u op het dakterras wegwijs gemaakt aan de sterrenhemel.

Tarieven publieksavonden

  • Tot en met 12 jaar: € 4,–
  • 13 jaar en ouder: €  6,–

Pinnen is niet mogelijk.
Soms gelden lagere tarieven: die zijn dan in de agenda vermeld.

Overige publieksactiviteiten

Sterrenwacht Halley doet mee aan jaarlijkse landelijke publieksactiviteiten, zoals het Weekend van de Wetenschap, Nacht van de Nacht en de Landelijke Sterrenkijkdagen. Voorts organiseert de sterrenwacht in de zomer zonnemiddagen, waarop belangstellenden op een zondagmiddag de dichtstbijzijnde ster met een speciale zonnetelescoop kunnen bekijken. Al deze activiteiten zijn of worden eveneens vermeld in de agenda.

Groepen

Vanwege het coronavirus kunnen groepen, waaronder scholen, nog geen bezoek brengen aan Sterrenwacht Halley. Klik hier voor meer informatie.

Back To Top