Cursussen

Klik op de oranje links voor meer informatie of het versturen van een e-mail.

Elk jaar organiseert Sterrenwacht Halley een of meer cursussen, ook speciaal voor kinderen. Zij zijn bestemd voor zowel Halleyleden als niet-leden, tenzij anders vermeld.

November en december 2019: Jeugdcursus Sterrenkunde

In het najaar 2019 organiseert Sterrenwacht Halley weer de Jeugdcursus Sterrenkunde.  De cursus is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en bestaat uit vier lessen op zaterdagmiddagen, telkens van 16.00-17.30 uur: 26 oktober, 2, 9 en 23 november (niet op 16 november!).

Het thema is deze keer ‘ons zonnestelsel’.  Er wordt van alles verteld over de zon, de planeten, dwergplaneten, manen, kometen, meteoren en meteorieten. Daarvoor maken we onder andere gebruik van het planetarium. Bij helder weer kijken we door de telescopen. En in de laatste lanceren de kinderen warerraketten!
Het cursusgeld bedraagt voor de vier lessen samen: € 15,– (voor jeugdleden van Halley:
€ 7,50).
Klik hier voor aanmelding voor de cursus bij Werner Neelen.Vermeld als onderwerp: jeugdcursus.

Najaar 2019: Cursus Sterrenkunde voor Iedereen

De cursus wordt bij Halley gehouden en bestaat uit zes lessen op de dinsdagen 5, 12, 19 en 26 november en 3 en 10 december, telkens van 20.00– 22.30 uur.

 De cursus wordt verzorgd door Niels Nelson, Werner Neelen, Bareld Muurling en enkele andere Halleyleden.Belangstelling voor sterrenkunde is voldoende om aan deze cursus mee te doen; speciale kennis is niet vereist.

In de cursus wordt onder meer aandacht besteed aan het waarnemen van de sterrenhemel, de planeten, de maan, meteoren, meteorieten, planetoïden en kometen, de zon en de sterren, melkwegen en het heelal. Bij helder weer wordt waargenomen met de C14-telescoop in de grote koepel.

Cursusgeld: €  55 (voor niet-leden: € 60). De prijs omvat een mooi beginnersboek over het waarnemen van de sterrenhemel, geschreven door onder meer de bekende weerman Frank Deboosere.

Klik hier voor aanmelding voor de cursus bij Werner Neelen.Vermeld als onderwerp: Cursus SvI.