Cursussen

Klik op de oranje links voor meer informatie of het versturen van een e-mail.

Elk jaar organiseert Sterrenwacht Halley een of meer cursussen, ook speciaal voor kinderen. Zij zijn bestemd voor zowel Halleyleden als niet-leden, tenzij anders vermeld.

Maart en april 2019: Jeugdcursus Ruimtevaart

In het voorjaar organiseert Sterrenwacht Halley voor de eerste keer een jeugdcursus over ruimtevaart. Het is nu een halve eeuw geleden, dat de bemande ruimtevaart een hoogtepunt bereikte: in 1968 en 1969 vlogen voor het eerst mensen naar de maan en landden ze daar zelfs op. In de cursus blikken we terug op die tijd, maar wordt ook veel verteld over raketten, de space shuttles, André Kuipers en toekomstige reizen naar andere planeten. Met onbemande ruimtevaartuigen, robots, zijn alle planeten en verscheidene kometen van dichtbij verkend. Met grote telescopen in de ruimte bestuderen astronomen sterren, sterrenstelsels, zwarte gaten en veel meer objecten heel ver weg in het heelal.
Ook daar wordt over verteld. Maar er staat meer op het programma. Natuurlijk kijken door de grote telescoop,ruimtereizen maken in het planetarium en raketten bouwen…. en zelf lanceren!
De cursus is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
De jeugdcursus bestaat uit vier lessen op de zaterdagmiddagen, telkens van 16.00-17.30 uur: 23 en 30 maart, 6 en 13 april 2019.
Het cursusgeld bedraagt voor de vier lessen samen: € 15,– (voor jeugdleden van Halley:
€ 7,50).
Klik hier voor aanmelding voor de cursus bij Werner Neelen.Vermeld als onderwerp: jeugdcursus.

Voorjaarscursus ‘Sterrenkunde voor Iedereen’ al volgeboekt

De cursus ‘Sterrenkunde voor Iedereen’, die uit zes lessen bestaat, wordt elke jaar in het voorjaar en het najaar gehouden.De voorjaarscursus 2019, die in maart en april plaatsvindt, is al volgeboekt.

De cursus wordt verzorgd door Niels Nelson en enkele andere Halleyleden. Belangstelling voor sterrenkunde is voldoende om aan deze cursus mee te doen; speciale kennis is niet vereist. Het cursusgeld bedraagt (onder voorbehoud) € 60,– (voor Halleyleden: € 55,–).
Voor meer informatie over deze cursus kunt u terecht bij Werner Neelen: klik hier om hem een e-mail te sturen. Vermeld als onderwerp: Cursus SvI.