Bezoekers

Publieksavonden

Klik op de oranje links voor meer informatie.

Elke eerste en derde vrijdagavond van de maand, met uitzondering van feest- en gedenkdagen.

  • Wintertijd (november tot en met maart): het programma begint om 20 uur en duurt ongeveer twee uur.
  • Zomertijd (april tot en met oktober): het programma begint om 21 uur en duurt ongeveer twee uur.

Als u al bij het begin van de publieksavond aanwezig bent, maakt u alle programmaonderdelen mee. Reserveren is niet nodig.
Iedere publieksavond staan presentaties in het auditorium en het planetarium op het programma. Die zijn geschikt voor alle leeftijden. Voorts is er altijd een rondleiding door de sterrenwacht. Als het niet bewolkt is, kunt u door de grote telescoop kijken naar sterren, planeten en de Maan (als die boven de horizon staat) en wordt u op het dakterras wegwijs gemaakt aan de sterrenhemel. Zie ook de  Agenda.

Tarieven publieksavonden

  • Tot en met 12 jaar: € 3,–
  • 13 jaar en ouder: €  5,–

Pinnen is niet mogelijk.
Soms gelden lagere tarieven: die zijn dan in de Agenda vermeld.

Overige publieksactiviteiten

Sterrenwacht Halley doet mee aan jaarlijkse landelijke publieksactiviteiten, zoals het Weekend van de Wetenschap, Nacht van de Nacht en de Landelijke Sterrenkijkdagen. Voorts organiseert de sterrenwacht in de zomer zonnemiddagen, waarop belangstellenden op een zondagmiddag de dichtstbijzijnde ster met een speciale zonnetelescoop kunnen bekijken. Al deze activiteiten zijn of worden eveneens vermeld in de Agenda.

Groepen

Groepen, waaronder scholen, kunnen ook buiten de twee maandelijkse publieksavonden om een bezoek brengen aan Sterrenwacht Halley. Klik hier voor meer informatie.

Toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers

De tentoonstellingsruimte en het auditorium van de sterrenwacht zijn voor rolstoelgebruikers toegankelijk en het planetarium in beperkte mate (met hulp van anderen). Het dakterras en de koepels met de grote telescopen daarentegen niet. Er is geen invalidentoilet aanwezig.

Het adres en telefoonnummer van Sterrenwacht Halley

Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel, tel. 0412-454999.

Hoe kom ik bij Sterrenwacht Halley?

Klik hier voor een routebeschrijving.