skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nacht van de Nacht – volgeboekt!

24 oktober // 20:00 - 22:15

€5

Op zaterdagavond 24 oktober is Sterrenwacht Halley voor belangstellenden geopend ter gelegenheid van de jaarlijkse Nacht van de Nacht.
Vanwege corona is het nodig, dat u plaatsen reserveert in een van twee tijdvakken van één uur. Dat kan in het tijdvak van 20.00-21.00 uur of in het tijdvak van 21.15-22.15 uur.
Klik hier om een plaats te reserveren. Per tijdvak zijn 15 plaatsen beschikbaar. De entree bedraagt € 5,– p.p. voor alle leeftijden en kan bij aankomst met contactloos pinnen worden betaald. Let op: Is op de reserveringssite het tijdvak doorgestreept, dan is dat tijdvak volgeboekt. Als u voor meer personen wilt reserveren dan er nog plaatsen beschikbaar zijn, dan lukt de reservering ook niet.

De jaarlijkse Nacht van de Nacht is het initiatief van de Natuur- en Milieufederaties. Het programma bij Sterrenwacht Halley is interessant voor alle leeftijden.
Als het niet bewolkt is, kunnen we de sterrenhemel bewonderen. De Melkweg bevindt zich recht boven ons hoofd en de planeten Mars, Jupiter en Saturnus staan ook aan de hemel.

De maan is deze avond half verlicht en op z’n mooist. De telescopen worden op deze hemellichamen gericht en ook op verre kosmische nevels en sterrenhopen. Ook maakt u kennis met verscheidene bekende en minder bekende sterrenbeelden en heldere sterren.
In de presentatie wordt getoond, wat we met het blote oog niet of nauwelijks kunnen zien van de kosmos, maar met telescopen en fotografisch des te meer: kleurrijke nevels, waar sterren worden ‘geboren’, sterrenstelsels, oude en jonge sterrenhopen en indrukwekkende restanten van nova’s en ontplofte sterren. Verder is er aandacht voor lichtvervuiling, die ook voor sterrenkundige een probleem vormt.

Gegevens

Datum:
24 oktober
Tijd:
20:00 - 22:15
Kosten:
€5

Locatie

Sterrenwacht Halley
Halleyweg 1
5383 KT Vinkel,
Telefoon:
0412-454999
Website:
www.sterrenwachthalley.nl

Organisator

Sterrenwacht Halley
Telefoon:
0412-454999
Website:
www.sterrenwachthalley.nl
Back To Top