Cursussen

Klik op de oranje links voor meer informatie of het versturen van een e-mail.

Elk jaar organiseert Sterrenwacht Halley een of meer cursussen sterrenkunde, ook speciaal voor kinderen. Zij zijn bestemd voor zowel Halleyleden als niet-leden, tenzij anders vermeld.

Jeugdcursus Sterrenkunde in november 2018

Jeugdcursus Halley 25-11-17 (9)In november wordt de tweede Jeugdcursus Sterrenkunde van dit jaar gehouden. Deze cursus bestaat uit vier lessen op de volgende zaterdagmiddagen: 3, 10, 17 en 24 november, telkens van 16.00-17.30 uur.
De cursus is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
Het thema van de cursus is: de Kosmos buiten ons zonnestelsel. Er wordt van alles verteld over het ontstaan van het heelal, sterrenstelsels, kosmische nevels, geboorte van sterren, supernova’s, zwarte gaten en nog veel meer. De cursus omvat ook doe-activiteiten, planetariumvoorstellingen en het kijken door telescopen. De laatste les wordt afgesloten met het lanceren van waterraketten!
Het cursusgeld bedraagt voor de vier lessen samen € 15,– (voor jeugdleden van Halley:
€ 7,50).
Voor inschrijving of meer informatie kan men terecht bij Urijan Poerink.

Najaarscursus ‘Sterrenkunde voor Iedereen’ volgeboekt

De cursus ‘Sterrenkunde voor Iedereen’, die uit zes lessen bestaat, wordt elke jaar in het voorjaar en het najaar gehouden. De najaarscursus, die op 30 oktober 2018 begint, is reeds volgeboekt.
De cursus wordt verzorgd door Niels Nelson en enkele andere Halleyleden. Belangstelling voor sterrenkunde is voldoende om aan deze cursus mee te doen; speciale kennis is niet vereist.
Het cursusgeld bedraagt € 60,– (voor Halleyleden: € 55,–).
Voor meer informatie over de cursus kunt u terecht bij  Merijn de Jager.