Cursussen

Klik op de oranje links voor meer informatie of het versturen van een e-mail.

Elk jaar organiseert Sterrenwacht Halley een of meer cursussen sterrenkunde, ook speciaal voor kinderen. Zij zijn bestemd voor zowel Halleyleden als niet-leden, tenzij anders vermeld.

Maart 2018 – Jeugdcursus Sterrenkunde

Jeugdcursus Halley 25-11-17 (9)Bij Sterrenwacht Halley worden elk jaar Jeugdcursussen Sterrenkunde gehouden. Die zijn bestemd voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
Een jeugdcursus bestaat uit vier lessen, die op zaterdagmiddagen van 16.00-17.30 uur plaatsvinden.
Op de zaterdagen 3, 10, 17 en 24 maart 2018 wordt weer een jeugdcursus gegeven, deze keer met het thema ‘Ons zonnestelsel’.
Het cursusgeld bedraagt voor de vier lessen samen € 15,– (voor jeugdleden van Halley: € 7,50).
Voor meer informatie en aanmelden kan men terecht bij Urijan Poerink.

Maart en april 2018 – Cursus ‘Sterrenkunde voor iedereen’

De eerstvolgende Cursus ‘Sterrenkunde voor Iedereen’ omvat zes lessen op de volgende dinsdagavonden, telkens van 20.00-22.30 uur: 20 en 27 maart, 3, 10, 17 en 24 april 2018.
Het cursusgeld bedraagt € 60,– (voor Halleyleden € 55,—).
Bij de prijs is inbegrepen een mooi beginnersboek over het waarnemen van de sterrenhemel, geschreven door onder meer de bekende Belgische weerman Frank Deboosere.
Voor meer informatie en aanmelden: Wim Waegemakers of tel. (0412) 453737.
De cursus wordt verzorgd door Niels Nelson, Wim Waegemakers, Bareld Muurling en enkele andere Halleyleden. Belangstelling voor sterrenkunde is voldoende om aan deze cursus mee te doen; speciale kennis is niet vereist.
In de cursus Sterrenkunde voor Iedereen wordt onder andere aandacht besteed aan het waarnemen van de sterrenhemel, de planeten, de maan, meteoren, meteorieten, planetoïden en kometen, de zon en de sterren, melkwegen en het heelal. Bij helder weer wordt waargenomen met de C14-telescoop in de grote koepel, en de werking van draaibare sterrenkaarten wordt gedemonstreerd. Ook wordt natuurlijk gebruikgemaakt van het digitale planetarium.