Cursussen

Klik op de oranje links voor meer informatie of het versturen van een e-mail.

Elk jaar organiseert Sterrenwacht Halley een of meer cursussen sterrenkunde, ook speciaal voor kinderen. Zij zijn bestemd voor zowel Halleyleden als niet-leden, tenzij anders vermeld.

jeugdcursus beginners voorjaar 2011 (4)Jeugdcursus Sterrenkunde

Bij Sterrenwacht Halley worden elk jaar Jeugdcursussen Sterrenkunde gehouden. Die zijn bestemd voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
Een jeugdcursus bestaat uit vier lessen, die op zaterdagmiddagen van 16.00-17.30 uur plaatsvinden. In november 2017 loopt de cursus met het thema ‘De kosmos buiten ons zonnestelsel’. Die is volgeboekt.
Begin 2018 zal waarschijnlijk weer een jeugdcursus plaatsvinden en wel met het thema ‘Ons zonnestelsel’. De data zijn nog niet vastgesteld.  Het cursusgeld bedraagt voor de vier lessen samen € 15,– (voor jeugdleden van Halley: € 7,50).
Voor meer informatie kan men terecht bij Urijan Poerink.

Cursus ‘Sterrenkunde voor iedereen’

Bij Sterrenwacht Halley wordt een paar keer per jaar de cursus ‘Sterrenkunde voor Iedereen’ gehouden, bestemd voor zowel Halleyleden als niet-leden. De najaarscursus 2017 is volgeboekt en inmiddels gestart. De data voor de volgende cursus moeten nog worden vastgesteld.
De  cursus bestaat uit zes lessen op aaneensluitende dinsdagavonden en wordt verzorgd door Niels Nelson, Wim Waegemakers, Bareld Muurling en enkele andere Halleyleden. Belangstelling voor sterrenkunde is voldoende om aan deze cursus mee te doen; speciale kennis is niet vereist.
In de cursus Sterrenkunde voor Iedereen wordt onder andere aandacht besteed aan het waarnemen van de sterrenhemel, de planeten, de maan, meteoren, meteorieten, planetoïden en kometen, de zon en de sterren, melkwegen en het heelal. Bij helder weer wordt waargenomen met de C14-telescoop in de grote koepel, en de werking van draaibare sterrenkaarten wordt gedemonstreerd. Ook wordt natuurlijk gebruikgemaakt van het digitale planetarium.
Het cursusgeld bedraagt € 60,– (voor Halleyleden € 55,—).
Bij de prijs is inbegrepen een mooi beginnersboek over het waarnemen van de sterrenhemel, geschreven door onder meer de bekende Belgische weerman Frank Deboosere.
Voor meer informatie over volgende cursussen: Wim Waegemakers of tel. (0412) 453737.