Cursussen

Klik op de oranje links voor meer informatie of het versturen van een e-mail.

Elk jaar organiseert Sterrenwacht Halley een of meer cursussen sterrenkunde, ook speciaal voor kinderen. Zij zijn bestemd voor zowel Halleyleden als niet-leden, tenzij anders vermeld.

Cursus ‘Sterrenkunde voor iedereen’
Deze cursus wordt een of twee maal per jaar gehouden en omvat zes lessen op opeenvolgende dinsdagavonden, telkens van 20.00-22.30 uur. De eerstvolgende zal in het najaar 2018 zijn; de data zijn nog niet vastgesteld.
De cursus wordt verzorgd door Niels Nelson en enkele andere Halleyleden. Belangstelling voor sterrenkunde is voldoende om aan deze cursus mee te doen; speciale kennis is niet vereist.
In de kosmos kan men onderscheid maken tussen objecten die zelf licht geven (bijvoorbeeld de zon en de sterren) en donkere objecten die dat niet doen (bijvoorbeeld planeten en manen).
In deze voorjaarscursus worden vooral de donkere objecten behandeld. In de lezingen en in het planetarium worden de verschillen tussen het lichtgevende en donkere heelal besproken. Voorts krijgen onder meer planeten en hun landschappen de aandacht, evenals de maan, kometen en meteoren, exoplaneten, zwarte gaten en donkere materie. Voorts komt de geschiedenis van de sterrenkunde aan de orde. Ook de verschillende telescopen van de sterrenwacht passeren de revue; als het een avond niet bewolkt is, worden de kijkers op de sterrenhemel gericht.
Voor meer informatie: Merijn de Jager.

Jeugdcursus Sterrenkunde

Jeugdcursus Halley 25-11-17 (9)Bij Sterrenwacht Halley worden elk jaar Jeugdcursussen Sterrenkunde gehouden. Die zijn bestemd voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
Een jeugdcursus bestaat uit vier lessen, die op zaterdagmiddagen van 16.00-17.30 uur plaatsvinden.
In het najaar 2018 wordt waarschijnlijk weer een jeugdcursus gehouden (data zijn nog niet bekend). Die cursus zal als thema hebben (onder voorbehoud): ‘de kosmos buiten ons zonnestelsel’.
Het cursusgeld bedraagt voor de vier lessen samen € 15,– (voor jeugdleden van Halley: € 7,50).
Voor meer informatie kan men terecht bij Urijan Poerink.